Section

Hva er et smarthjem?

I et smarthjem går ting av seg selv. Huset blir rett og slett automatisert. Forhånds innstill
boligen akkurat slik du vil ha den. Du får et hjem med økt komfort og trygghet, samtidig som energiforbruket og strømregningen går ned. Alt kan styres med en app.

Her begynner vi:

Det første du må ta stilling til er hvilke tjenesteområder av huset du ønsker å automatisere. Nedenfor finner du en enkel oversikt over disse tjenesteområdene. Huk av for det du ønsker, fyll inn din e-post nederst og ta kontakt, så avtaler vi tid for en gratis befaring for å finne den beste løsningen for deg og dine behov. Er du usikker, så er vi alltid her for hjelpe deg.

1. Komplett SmartHjem løsning

2. Velg type bolig

Ytterdører

En nøkkelfri hverdag er høyt verdsatt av smart hjem brukere. En elektronisk dørlås både forenkler hverdagen og øker sikkerheten. Vi anbefaler elektronisk dørlås samt smart dørtelefon til hoveddør. Systemet kan betjene flere låser så vi anbefaler å vurdere også elektroniske låser til bi- inngang, kjellerdør eller garasjedør. Vi anbefaler også magnetkontakt på ytterdører som en viktig del av alarmen Velger du NorDan dører og vinduer kan du bestille våre sensorer og elektroniske dørlåser ferdig montert fra fabrikk.

Gang

I gang/hall er det naturlig å plassere betjeningspanel for boligalarmen. Her kan du også velge å benytte et veggmontert touch panel, slik at du i tillegg til alarm, også kan betjene alle Smart Hjem funksjonene i boligen. I tillegg bør det installeres branndetektor i gang/hall. Til Smart Hjem løsningen bør du velge smarte termostater og dimmere som alternativ til standard utstyr. Da vil du kunne styre både varmesoner og lyssoner i gangen. Ofte er det naturlig å plassere et Wi-Fi aksesspunkt i gangen som en del av boligens trådløse nettverk.

Stue og allrom

Når en ønsker å sette seg ned i godstolen for å se en god film eller en fotballkamp, kreves det et godt hjemmenettverk. Vi anbefaler at du monterer TV rett på vegg med minimum 2x nettverkspunkt, samt en dobbel stikkontakt montert bak TV’en. TV-dekoder/Apple TV og lydforsterkere plasseres i Media Rack i teknisk rom (eller tilsvarende). God Wi-Fi dekning i dette rommet er en forutsetning. Lydsoner anbefales i form av integrerte tak eller vegghøyttalere tilknyttet Sonos AMP. For å få god TV lyd anbefaler vi at du installerer Sonos ARC, eventuelt innfelte vegghøyttalere tilknyttet Sonos AMP. Av sikkerhetsprodukter må det installeres en røykvarsler samt bevegelsessensor for innbruddsalarm. Du bør velge smarte termostater og dimmere. Velger du NorDan dører og vinduer, kan du bestille sensorer og Screens ferdig montert fra fabrikk.

Kjøkken

Kjøkkenet er selve hjertet i en bolig. Her treffes familien til sosialt samvær, måltider og den gode samtalen. I tillegg brukes kjøkkenet til å gjøre lekser, til hjemmekontor osv. God Wi-Fi dekning i dette rommet er viktig for at opplevelsen skal være best mulig. De fleste hvitevarer som leveres i dag trenger nettverk for å fungere med medfølgende APP. Av sikkerhetsprodukter må det installeres en varmesensor i henhold til gjeldende brannkrav, samt at det må vurderes bevegelsessensor for innbruddsalarm. Du bør velge smarte termostater og dimmere som alternativ til standard utstyr. Å kunne lage god mat til god musikk eller ha på rolig bakgrunnsmusikk når man har gjester, er noe som bør vurderes. Lydsoner anbefales i form av integrerte takhøyttalere tilknyttet Sonos AMP.

Bad

Når en har bedre tid på badet, er det fint å kunne lytte til god musikk eller radio. Har du montert badekar er det ekstra nytelse å kunne høre sin favorittmusikk fra integrerte takhøyttalere tilknyttet Sonos AMP. Smart Hjem: Du bør velge smarte termostater og dimmere som alternativ til standard utstyr.

Soverom og «hjemmekontor»

Soverom er et av de rommene som varierer mest i bruk. Fra barnerom til ungdomsrom videre til studietid og hjemmekontor når barna flytter ut. Derfor er det viktig å tenke langsiktig for denne romtypen og legger opp til minimum et nettverkspunkt. Det anbefales montering av røykvarsler på alle soverom. Til Smart Hjem løsningen bør du velge smart dimmer / bryter som alternativ til standard utstyr.

TV Stue - Hjemmekino

Vi anbefaler at du monterer TV rett på vegg med minimum 2x nettverkspunkt samt en dobbel stikkontakt montert bak TV. TV-dekoder/Apple TV og lydforsterkere plasseres i Media Rack i teknisk rom. God Wi-Fi dekning i dette rommet er en forutsetning. For å få en herlig TV / Film opplevelse, anbefaler vi at du installerer Sonos ARC som front høyttaler, Sonos Sub, samt Sonos Move som bakhøyttalere, eventuelt innfelte vegg / takhøyttalere tilknyttet Sonos AMP eller hjemmekinoforsterker. Av sikkerhetsprodukter må det installeres en røykvarsler samt bevegelsessensor for innbruddsalarm. Smart Hjem: Du bør velge smarte termostater og dimmere.

Vaskerom

Mer eller mindre alle nye tekniske produkter som leveres i dag kan kobles ditt hjemmenettverk. Vaskemaskiner og tørketromler varsler når de er ferdige, eller man kan via en app se hvor langt man er kommet i vaske eller tørkeprogrammet. Derfor er også i dette rommet god Wi-Fi dekning viktig. Av sikkerhetsprodukter skal det monteres en røykvarsler. Smart Hjem: Du bør velge smarte termostater og dimmere.

Terrasser og uteareal

Å ha god Wi-Fi dekning også på terrassen og i hagen er viktig å tenke på. Robotklipperen og bilen trenger Wi-Fi for å kunne styres fra APP eller, auto nedlasting av programvare oppdateringer. I tillegg er det fint å kunne grille på terrassen samtidig som man hører på god musikk, eller bare nyter varmen fra solen med fin bakgrunnsmusikk. Høyttalere for utemontering montert tilknyttet Sonos AMP anbefales.

Garasje

Wifi i garasjen anbefales, de fleste biler har nå egen APP, samt at flere og flere bilmodeller kan tilkobles hjemmenettverket. Du vil med godt nettverk oppleve høyere stabilitet på APP, samt mer problemfri nedlasting av Software oppdateringer til bilen. Av sikkerhetsprodukter må det installeres en varmesensor i henhold til gjeldende brannkrav. I tillegg så bør en installere styring til garasjeport. Det er også veldig praktisk å installere elektronisk dørlås til inngangsdøren. Har du mye utstyr i garasjen bør du også installere magnetkontakt på dør samt garasjeport og vindu.

Anbefalt krav til funksjonalitet teknisk infrastruktur

God planlegging er over halve jobben, vi har satt sammen en kort oppsummering av hvilke funksjonskrav du bør stille til dine nye tekniske løsninger.

Minimumskrav: Alarmsystemet skal være FG godkjent, alarmsentral (Gateway) skal ha nettverkstilkobling samt innebygget GSM-sender og batteri-backup for drift ved strømbrudd. Alarmsystemet skal kunne tilknyttes alle kjente alarmsensorer som magnetkontakt (MK), bevegelse sensor (PIR), røykvarsler, varmesensor, vannsensor, tastatur, sirene, PIR kamera samt elektronisk dørlås. Alarmsystemet skal valgfritt kunne tilknyttes alarmstasjon med utrykningstjeneste. Alarmsystemet skal være en SmartAlarm som også kan styre lys, varme samt solavskjerming. Interaktiv sikkerhet: Krav om aktivering og de aktivering av systemet fra hvor som helst, kontroll av systemets status, og vise nylige aktiviteter hjemme ved hjelp av en smart hjem sikkerhets app. Gi hver bruker en unik kode, og vise logg på alle aktiviteter i systemet. Notifikasjoner: Systemet må gi aktiveringspåminnelser. Se hvem som har aktivert eller deaktivert systemet - få et bilde av aktiviteten. Få varsel ved en alarmhendelse.. Få melding om det oppdages bevegelse eller hvis en bestemt dør eller et vindu åpnes eller forlates ulåst når den ikke skal være det.Smartstyring: Systemet må ha mulighet til å lage scener, regler og tidsplaner for å automatisere smarte funksjoner.

parallax

Synes du det er komplisert med Smarthus?

Du kan ta det helt med ro. Vi er her for å hjelpe deg, og følger deg hele veien frem til du har det Smarthjemmet som fungerer best for deg.

51 52 00 50

Ofte stilte spørsmål