Section

Derfor er huset til Ola (50) smartere enn de fleste andre

Takket være et lite skap i boden er huset til Ola Danielsen og samboeren spekket med smarte løsninger.

– Flere ganger har vi hatt hjemlevering på døren her uten at det har vært folk hjemme. Når de ringer på, får jeg et varsel på mobilen. Da kan jeg låse dem inn, kommunisere med dem og se via video på mobilen at de legger inn pakken. Når de er ferdige, takker jeg bare for leveransen og låser døren igjen fra mobilen, sier Ola Danielsen entusiastisk.

Videokameraet på dørklokken og åpne/låse-funksjonen til ytterdøren på mobilen er bare to av en hel haug smarte funksjoner han og samboeren har fått installert i sin nye enebolig på Ganddal i Sandnes.

About us image

Rackit leverer markedets mest komplette smarthusløsning. Ola Danielsen har fått samlet alt i ett system og alt styres med én eneste app. Foto: Schibsted Partnerstudio

– Det er helt genialt, sier Danielsen og fisker opp mobiltelefonen fra bukselommen. Han åpner Rackit-appen for å vise nærmere hvordan det fungerer.

parallax

Fakta: Dette er Rackit

Rackit leverer markedets mest komplette løsning for smarthjem, sikkerhet, lyd og nettverk.

Ved å samarbeide med de fremste produsentene og leverandørene i bransjen kan Rackit gi deg en løsning skreddersydd av erfarne hender.

På den måten blir hjemmet ditt optimalt sikret mot brann og innbrudd - samtidig som du får et ideelt utgangspunkt for å utvikle ditt helt eget smarthjem.

Rackit startet opp i 2016 og har hovedkontor på Forus, like sør for Stavanger, men leverer smarthjemløsninger over hele landet.

Les mer om Rackit her

Styrer solskjermingen fra jobb

Alle husets smarte løsninger er samlet i en og samme app. Systemet han bruker er laget slik at alle produktene snakker sammen.

Fra denne ene appen styrer han og samboeren alle smarthjemløsningene som er installert i funkisboligen. Fra hvor som helst og når som helst kan han styre termostater, videokamera, lys, lyd og låser.

– Jeg styrer også solskjermingen på stuevinduene gjennom den samme appen. Hvis det skinner opp utover dagen, og jeg ikke er hjemme, går jeg bare inn i appen og tar ned screensene, sier Danielsen.

Fakta

Hva leverer Rackit?

Rackit leverer markedets mest komplette smarhusløsning. Alt samles i ett system. Og alt kan styres med én app.

Selskapet tilbyr også brannalarmer med direkte tilkobling til brannvesenet og Nokas-utrykning på innbruddsalarmer.

Product category

Lyd & Bilde

Product category

Sikkerhet

Product category

Skap & Nettverk

Product category

Smarthjem

Product category

Belysning

Product category

Elbillader

Tidlig planlegging

Appen og løsningen er levert av det Stavanger-baserte teknologiselskapet Rackit. De utvikler og leverer produkter og tjenester til smarthjem over hele Norge.

Løsningen er først og fremst aktuell i nye boliger, eller hus som skal renoveres.

Da vi fikk muligheten til å bygge nytt hus, var ønsket å få de tekniske løsningen integrert i huset. Derfor startet vi det arbeidet tidlig i byggeprosessen. Det var viktig at vi fikk på plass det vi ville ha, slik at vi ikke angret på noe i etterkant, sier Danielsen.

Det har de lyktes med.

Rackit samarbeider blant annet med dør- og vindusprodusenten NorDan. Danielsen har derfor fått innbruddssensorer integrert i dører og vinduskarmer. Sensorene er tilkoblet Nokas' alarmsentral. Brannalarmen har direktekobling til brannvesenet.

Bare ved hjelp av stemmen eller et tastetrykk kan 50-åringen kontrollere flere funksjoner samtidig – og skape sine egne «scener».

– Brukerne kan stille inn systemet slik at når du sier «god natt», vil alt lyset slå seg av. «God natt» kan også bety at ytterdørene skal låses, og at garasjeporten skal lukkes ned. Du kan også aktivere skallsikringen, som er ferdig installert i vinduer og dører. Det betyr at du kan bevege deg fritt i huset, men alarmen står på, sier Helge Jørgensen, fagsjef i Rackit.

parallax

Blottet for ledninger

Rackit leverer også patenterte MediaRack, skapet som samler alt teknisk utstyr på ett sted.

– Jeg er enormt fornøyd med hvordan dette fungerer for oss. I tillegg til at det er funksjonelt, er vi kvitt alle ledninger, og det er veldig behagelig. Det ser veldig ryddig og ordentlig ut, sier Danielsen.

50-åringen har plassert skapet i boden. Mediaracketet er både hjernen og hjertet i familiens smarthjem.

Der står alle tekniske enheter samlet.

Les mer om Rackit her

Fakta

Mediarack

Rackit samler alarm, automasjon, forsterkere, TV-dekodere, Apple TV og alt tradisjonelt nettverksutstyr i et smart stilrent nettverksskap.

  • Fremtidsrettet IKT-infrastruktur i din bolig.
  • Øker driftssikkerheten og reduserer brannrisikoen.
  • Ingen løse ledninger eller frittstående bokser.

Etter tre måneder i det nye huset er dommen over Rackit-systemet klar.

– Absolutt alt har fungert som det skal. Det har ikke vært noe tull. Jeg tenkte gjerne at det skulle være noen justeringer i starten, men det har det ikke vært noen problemer i det hele tatt. Vi er enormt tilfreds med smarthuset vårt, sier Danielsen.

Nå gleder han seg bare til at været tillater at han kan sette seg på terrassen, åpne Rackit- appen og spille musikk fra de to Sonos-høyttalerne han har installert på den solfylte terrassen.

About us image

Takket være god planlegging og kyndig rådgiving har Ola Danielsen fått akkurat det smarthuset han og samboeren drømte om. Foto: Schibsted Partnerstudio

– Det er helt genialt, sier Danielsen og fisker opp mobiltelefonen fra bukselommen. Han åpner Rackit-appen for å vise nærmere hvordan det fungerer.

Nysgjerrig på smarthus?

Slik kan Rackit hjelpe deg.

Her begynner vi:

Det første du må ta stilling til er hvilke tjenesteområder av huset du ønsker å automatisere. Nedenfor finner du en enkel oversikt over disse tjenesteområdene. Huk av for det du ønsker, fyll inn din e-post nederst og ta kontakt, så avtaler vi tid for en gratis befaring for å finne den beste løsningen for deg og dine behov. Er du usikker, så er vi alltid her for hjelpe deg.

1. Komplett SmartHjem løsning

2. Velg type bolig

Ofte stilte spørsmål